Workshops fotografie Utrecht 2020/2021

Basisworkshop fotografie Utrecht

 

Je hebt een camera om serieus mee aan de slag te gaan, maar waar begin je? De introductieworkshop is voor mensen die de beginselen van de fotografie en hun camera willen leren ontdekken, maar (nog) niet per sé de stap naar een fotocursus willen nemen. De groep bestaat uit maximaal 6 personen. Er kan worden deelgenomen aan deze fotoworkshop met een handmatig instelbare analoge of digitale spiegelreflexcamera, hybride- en systeemcamera.

Oefeningen in verschillende praktijksituaties, op binnen- en buitenlocaties, geven je inzicht in camaratechnische- en praktische keuzes. Een fotowandeling met opdrachten langs verschillende plekken in het historische centrum van Utrecht behoort tot het programma. Aan het eind van de middag worden enkele opnames van iedere deelnemer besproken.


Voor informatie & inschrijving zie contact

Datum: 14 november 2020

Tijd: 13.30 – 17.00 uur

Prijs: € 60,– p.p.

Max aantal deelnemers: 6

top

Fotoworkshop: Nachtfotografie Utrecht

Locatie: Utrecht centrum

 

De workshop nachtfotografie is geschikt voor beginners en gevorderden. De workshop start vanuit het atelier/lesruimte vlakbij de Domkerk waar er een introductie wordt gegeven op nachtfotografie: welke specifieke beeld- en cameratechnieken komen hierbij kijken en hoe bereid je je voor.

Daarna gaan fotografeer je op diverse plekken, waaronder een deel van de 'Trajectum Lumen'route in het oude stadsdeel van Utrecht.
De uitdaging is om met verschillende cameratechnieken een eigen visie en interpretatie te geven op deze plekken. Nachtfotografie is een langzame vorm van fotografie en vraagt om de juiste keuzes en veel geduld. Juist dat laatste maakt het heel bijzonder.

Indien het weer te slecht is, wordt de workshop in overleg met elkaar verplaatst naar een andere avond.


Voor informatie & inschrijving zie contact

Datumkeuze: 28 november 2020

Tijd: 19.00 – 22.00 uur

Prijs: € 70,– p.p.

Max aantal deelnemers: 6

top

Fotoworkshop: Portretfotografie

Locatie: Utrecht

In de workshop portretfotografie wordt het portret vanuit diverse invalshoeken belicht. Je maakt kennis met verschillende stijlen, lichttechnieken, probeert ideeën uit en onderzoekt je eigen mogelijkheden om tot een mooi of interessant portret te komen. Niet alleen in een studio-situatie met flitslampen en continu-licht, maar met daglicht. Een overzicht en beschouwing van historische– en hedendaagse portretfotografie zal als inspiratiebron dienen.

Deze workshop is geschikt voor mensen met basiskennis van camera en fotografie.


Voor informatie en inschrijving: contact

Datum: 12 december 2020

Tijd: 13.30 – 18.00 uur

Prijs: € 95,–

Max aantal deelnemers: 4

 

Top